Στυλιανός Κρηνίδης

Μεταδιδακτορικός Ερευνητής
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Παγγαίου

Stylianos-Krinidis
Λίγα λόγια

Ο Δρ. Στυλιανός Κρηνίδης του Δημητρίου και της Νίκης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1978. Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Το 1995 αποφοίτησε με άριστα από το 1ο Γενικό Λύκειο Καβάλας. Συνέχισε τις σπουδές του στο τμήμα Πληροφορικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πήρε πτυχίο το 1999, αλλά παρέμεινε στον πανεπιστημιακό χώρο, αφού αγορεύεται Διδάκτορας στο ίδιο τμήμα το 2004. Κατά τη διάρκεια εκπόνησης της διατριβής του, εργάστηκε ως βοηθός έρευνας στο εργαστήριο Τεχνητής Νοημοσύνης και Ανάλυσης Πληροφοριών του τμήματος Πληροφορικής του Α.Π.Θ.. Από το 2005 έως το 2012 δίδαξε ως εντεταλμένος λέκτορας στο Α.Π.Θ. και στο Δ.Π.Θ. και ως επιστημονικός συνεργάτης στο Τ.Ε.Ι. Καβάλας. Ευαισθητοποιημένος για τις ευπαθείς ομάδες ήταν επιμορφωτής στο πρόγραμμα «4.1.1.στ: Θετικές Ενέργειες Υπέρ των Γυναικών». Από τον Οκτώβριο του 2012 εργάζεται ως ερευνητικός συνεργάτης στο Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επιοκινωνιών (ΙΠΤΗΛ). Γνωρίζει άριστα αγγλικά.

Έχει εμπλακεί ενεργά σε ποικίλα έργα, τα οποία συμβάλουν θετικά στην ποιότητα της ζωής των κατοίκων μιας περιοχής. Κάποια από αυτά είναι:

  • 1) Έξυπνο Σπίτι, το οποίο σχετίζεται με την εξαγωγή προφίλ των χρηστών του κτιρίου, αποτίμηση της ενεργειακής συμπεριφοράς αυτών, αποτίμηση της ενεργειακής κατανάλωσης του κτιρίου και εξαγωγή της βέλτιστης λειτουργικής κατάστασης του κτιρίου είτε με μορφή συμβουλών είτε με αυτόματη εφαρμογή αυτών
  • 2) Κατασκευή αυτόματου διακόπτη φωτισμού, το οποίο μπορεί να ελέγχει τις φωτιστικές συνθήκες εντός δωματίου, και ανάλογα με το προφίλ του χρήστη να ελέγχει αυτόματα τα φωτιστικά σώματα, ώστε να έχουμε πάντα τις ιδανικές συνθήκες για το χρήστη, επιτυγχάνοντας 30-50% οικονομία στο ηλεκτρικό ρεύμα
  • 3) Σύστημα Ανάλυσης Ανθρώπινης Παρουσίας, το οποίο χωρίς να παραβιάζει την ιδιωτικότητα των ανθρώπων, μπορεί να ανιχνεύει και να ιχνηλατεί τους ανθρώπους μέσα στο κτίριο, προσφέροντας πολύτιμες πληροφορίες για τη συμπεριφορά του ανθρώπινου δυναμικού μέσα σε ένα κτίριο
  • 4) ΙοΤ (Internet-of-Things) πλατφόρμα, η οποία είναι ικανή να συλλέξει, αναλύσει, επεξεργαστεί και παρουσιάσει δεδομένα από οποιαδήποτε συσκευή διασυνδεδεμένη στο διαδίκτυο. Είναι μια γενικευμένη δυναμική πλατφόρμα με ενσωματωμένη τεχνητή νοημοσύνη.

Έχει πλούσια διδακτική αλλά και ερευνητική εμπειρία. Έχει συμμετάσχει σε πάνω από είκοσι (20) ερευνητικά project. Έχει δημοσιεύσει πάνω από τριάντα (30) άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές και πάνω από πενήντα πέντε (55) πρακτικά διεθνών και εθνικών συνεδρίων με κριτές, ενώ το συγγραφικό του έργο έχει περισσότερες από 1.100 ετεροαναφορές. Είναι αξιολογητής έργου σε πάνω από 25 διεθνή περιοδικά και συνέδρια.

Έχει διοικητικές ικανότητες, καθώς είναι συνιδρυτής και μέλος Δ.Σ. σε δύο spin-off εταιρίες του ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ (Pragma-IoT, E2SOL). Διακρίνεται για την μεθοδικότητα και την αποτελεσματικότητά του.

Έχει λάβει τρεις τιμητικές διακρίσεις τα τελευταία δύο χρόνια. Ένα «Βραβείο της ομάδας Pragma στο διαγωνισμό “European Data Incubator (EDI) ” (ανάμεσα σε 121 ομάδες), που οργανώθηκε από το έργο EDI» (Οκτώβριος 2018), «Βραβείο της ομάδας HuBA (Human Behavior Analysis System) στο διαγωνισμό “The Digital Gate ΙΙ: Airport Innovation Challenge”» (Φεβρουάριος 2018), και βραβείο της ομάδας Pragma στο διαγωνισμό «Switch-On Innovation Lab» (Φεβρουάριος 2019) που οργανώθηκε από τον ΔΕΔΔΗΕ.