ΣΤΑΥΡΟΣ ΒΑΖΑΚΙΔΗΣ

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, Καθηγητής Οικονομολόγος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Παγγαίου

Stavros-Vazakidis
Λίγα λόγια

Ο Σταύρος Βαζακίδης, γεννημένος το 1957 στη Μεσορόπη Καβάλας, είναι ο τρίτος γιος της πολύτεκνης οικογένειας εννέα αδελφών του Βαζακίδη Πολυχρόνη και της Ελένης. Μεγάλωσε στη Μεσορόπη όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια, βοηθώντας τον πατέρα του στις αγροτικές δουλειές. Ο Σταύρος ήταν επιμελής μαθητής σε όλα τα σχολικά του χρόνια. Το 1975 πέτυχε στις εξετάσεις και πέρασε στν σχολή Στελεχών Τουριστικών Επιχειρήσεων στην Θεσσαλονίκη. Έπειτα, το 1977 πήρε υποτροφία στην Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Οικονομικών Θεσσαλονίκης 7ος στην σειρά από τους 800 περίπου επιτυχόντες, από όπου και αποφοίτησε τέσσερα χρόνια μετά. Επίσης, το 1984 μπαίνει με κατατακτήριες εξετάσεις στο τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) Κομοτηνής όπου το 1988 παίρνει το πτυχίο του με ειδικότητα στην Ενόργανη Γυμναστική με βαθμό 10, στον Κλασικό Αθλητισμό με βαθμό 8 και στο Ποδόσφαιρο με βαθμό 8. Το 1992 γράφεται στη σχολή Εκπαιδευτικών Λειτουργών Επαγγελματικής και Τεχνικής Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε.) με άριστα (βαθμό 8,1).

Οι σπουδές του όμως δεν τελειώνουν εδώ. Έχει στην κατοχή του πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής Ιεροψάλτου, από το 1980, από την Ιωάννης Δαμασκηνός σχολή της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης. Το 2003 αποφοιτά και από το Ωδείο Καβάλας με άριστα. Δύο χρόνια μετά παίρνει δίπλωμα μουσικοδιδάσκαλου Βυζαντινής μουσικής και Παραδοσιακού Τραγουδιού. Κατά την διάρκεια της φοίτησης του στο Ωδείο, ήταν μέλος της χορωδίας και της θεατρικής ομάδας και όπερας συμμετέχοντας σε παραστάσεις.

Κατά την διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων ο Βαζακίδης Σταύρος εργαζόταν, ώστε να καταφέρει να αποκτήσει τα πτυχία του, κάνοντας ποικίλες εργασίες. Δούλευε σε ξενοδοχεία ως σερβιτόρος, σε οικοδομικές εργασίες ως βοηθός και στη συνέχεια ως μάστορας, ενώ για πέντε χρόνια ήταν οδηγός ταξί στη Θεσσαλονίκη. Έχει εργαστεί στην ESSO- PAPPAS (EKO) και στο τμήμα κοστολόγησης της βιομηχανίας ΗΒΗ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

Έχει συμμετάσχει σε αγώνες στίβου τριών χιλιάδων μέτρων με πανελλήνιες διακρίσεις.

Σήμερα ο Σταύρος είναι διορισμένος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση ως καθηγητής Φυσικής Αγωγής και Οικονομολόγος στο 6ο Γενικό Λύκειο Καβάλας, από το 2007. Η ένταξη του στο εκπαιδευτικό σύστημα ξεκινά από το 1988.

Εκτός από τις υποχρεώσεις του ως καθηγητή, ο Σταύρος ήταν και υπεύθυνος για το μουσικό τμήμα του 6ου Λυκείου και τη χορωδία του αλλά και για το τμήμα παραδοσιακών χορών. Έχει αναλάβει τις σχολικές ομάδες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ για τους πανελλήνιους σχολικούς αγώνες από το 1996 σε όσα σχολικά περιβάλλοντα κι αν εργαζόταν. Μάλιστα το 2016 η σχολική ομάδα μπάσκετ αρρένων κατάφερε να κερδίσει την 6η πανελλήνια θέση, όπως και την επομένη χρονιά η ομάδα θηλέων μπάσκετ κέρδισε πάλι την 6η θέση και η ίδια ομάδα την φετινή χρονιά την 9η θέση. Βεβαίως ο Σταύρος υπήρξε διαιτητής σχολικών αγώνων ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ, όπως επίσης και κριτής αγώνων και υποψηφίων ΤΕΦΑΑ στίβου, κολύμβησης και επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Ακόμη και σήμερα, από 2014 είναι μέλος της σχολικής επιτροπής Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Καβάλας, για την λειτουργία και συντήρηση του σχολικού περιβάλλοντος χώρου.

Ακόμη, ο Σταύρος ανέλαβε ως υπεύθυνος το πρόγραμμα για την αποτροπή σχολικού εκφοβισμού (bulling).

Διετέλεσε ως ψάλτης σε εκκλησία του Δήμου Παγγαίου πάνω από σαράντα χρόνια, ενώ σημαντική είναι και η δημιουργία δύο χορωδιών Βυζαντινής Μουσικής. Πάνω από τριάντα χρόνια υπηρέτησε ως πρόεδρος και γραμματέας στο διοικητικό συμβούλιο εκκλησίας του Δήμου Παγγαίου.

Ο Βαζακίδης Σταύρος είναι παντρεμένος με τη Νηπιαγωγό Χριστίνα Διαμαντή από το 1983 και έχουν μαζί πολύτεκνη οικογένεια επτά (7) παιδιών, από τα οποία τα έξι είναι πτυχιούχοι και η τελευταία κόρη τους υποψήφια. Ο Σταύρος και η Χριστίνα έχουν δεκαέξι (16) εγγόνια.