Αθανάσιος Τζίτζιος

Ηλεκτρονικός Μηχανικός ΤΕ / Προϊστάμενος Εργαστηρίου Ανάπτυξης και Λειτουργίας Δικτύων Κεντρικής & Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης της ΕΡΤ ΑΕ
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Παγγαίου

Athanasios-Tzitzios
Λίγα λόγια

Ο Τζίτζιος Αθανάσιος του Ιωάννου και της Γεωργίας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1964 και είναι παντρεμένος με τη συνταξιούχο-πρώην λογίστρια της Ε.Γ.Σ. Καβάλας Ευαγγελία Ξυδά που κατάγεται από την Ελευθερούπολη- Μεσορόπη του Παγγαίου και έχουν δύο (2) παιδιά.

Ο Θανάσης είναι πρωτότοκος γιος της οικογένειας Τζίτζιου. Τελείωσε το Δημοτικό στη Καλαμαριά και το Γυμνάσιο-Λύκειο στο Τραπεζούντιο Λύκειο Καλαμαριάς.

Πέρασε πρώτος με υποτροφία στη σχολή Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης( ΑΤΕΙΘ). Μετά την κτήση του πτυχίου του εργάστηκε με συμβάσεις σε ΟΤΕ και ΕΡΤ καθώς και σε εργοστάσια κατασκευής τηλεοπτικών δεκτών στη Θεσσαλονίκη, πριν υπηρετήσει στο Στρατό ως έφεδρος Ανθυπολοχαγός. Μετά την απόλυση του από το στρατό, το 1989, προσλαμβάνεται κατόπιν εξετάσεων επί αορίστου χρόνου στη θέση του Ηλεκτρονικού Μηχανικού ΤΕ στη Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ) με σειρά πρόσληψης δεύτερος. Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρετεί σε διάφορες θέσεις τεχνικών και έχει παρακολουθήσει ποικίλα τεχνικά σεμινάρια.

Σήμερα είναι προϊστάμενος του τμήματος εργαστηρίου της Δ/νσης Ανάπτυξης και Λειτουργίας Δικτύων της ΕΡΤ ΑΕ για την περιοχή Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και κατοικεί τον περισσότερο χρόνο στη Μεσορόπη.