Ειρήνη Αυγερινού

Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Παγγαίου

Eirini-Augerinou
Λίγα λόγια

Η Αυγερινού Ειρήνη του Τηλέμαχου και της Καλλιόπης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1965. Σήμερα κατοικεί στην Καβάλα και είναι παντρεμένη με τον Τσιμηρίκα Γεώργιο. Είναι υπερπολύτεκνη μητέρα.

Αποφοίτησε από το τμήμα Γαλλικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Δούλεψε αρχικά στον ιδιωτικό τομέα, στη συνέχεια διορίστηκε ως μόνιμη εκπαιδευτικός και εργάστηκε σε πολλά γυμνάσια και λύκεια της χώρας. Την τελευταία δεκαετία πήρε μετάθεση στο νομό Καβάλας απ΄ όπου και συνταξιοδοτήθηκε προσφάτως. Από τα φοιτητικά της χρόνια συμμετέχει στα κοινά, όντας εγγεγραμμένο μέλος του κόμματος και μετέπειτα κινήματος της Χριστιανικής δημοκρατίας του Ν. Ψαρουδάκη. Το 1986 έλαβε εκπαίδευση εθελόντριας νοσηλεύτριας κατόπιν παρακολούθησης του βασικού νοσηλευτικού εκπαιδευτικού προγράμματος (θεωρίας και κλινική άσκησης) του ελληνικού ερυθρού σταυρού.

Η εκπαιδευτική της πορεία συνοδεύτηκε από την ενασχόληση με τις καλές τέχνες, καθώς από πολύ μικρή δραστηριοποιείται στον χώρο της μουσικής και των τεχνών. Είναι κάτοχος Α’ ανωτέρας στο πιάνο και θεωρίας μουσικής με οχτώ έτη σπουδών. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές συναυλίες σε έργα κλασσικού ρεπερτορίου σε σόλο πιάνο ή συνοδεία στο Θέατρο Μακεδονικών Σπουδών. Επίσης, υπήρξε διοργάνωσε πάνω από 60 εορταστικές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένων και της σύστασης χορωδιών, διοργάνωσης θεατρικών παραστάσεων στα πλαίσια σχολικών εκδηλώσεων και άλλων φορέων. Σήμερα είναι φοιτήτρια της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Για την πλούσια δράση της αλλά και για την συμβολή της στον τόπο βραβεύτηκε το 2008 από τον Δήμο Θεσσαλονίκης ως εργαζόμενη μητέρα δέκα παιδιών στα πλαίσια εορτασμού της διεθνούς ημέρας γυναίκας. Γνωρίζει άριστα τη γαλλική γλώσσα και πολύ καλά την αγγλική και την γερμανική.