Δήμητρα Γκάγκαλη

Μέτοχος, Διευθύντρια και Υπεύθυνη Σπουδών του Φροντιστηρίου «Πυρήνας», Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Παγγαίου

Gkagkali-Dimitra
Λίγα λόγια

Η Γκάγκαλη Δήμητρα γεννήθηκε στον Καραβαγγέλη Καβάλας το 1961. Είναι παντρεμένη και έχει τρία (3) παιδιά, τα οποία ακολούθησαν ομοίως το δρόμο της εκπαίδευσης (φιλόλογος, μαθηματικός, απόφοιτος τμήματος πληροφορικής)

Παιδί αγροτικής οικογένειας τελείωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Δήμο Παγγαίου και σπούδασε Φυσική στη Σχολή Θετικών Επιστημών Θεσσαλονίκης, από όπου και αποφοίτησε το 1984. Ως φοιτήτρια επέδειξε έντονη πολιτική δράση και μόλις δύο χρόνια μετά την αποφοίτηση της ίδρυσε το δικό της Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης, το οποίο λειτούργησε πετυχημένα ως το 1998. Ο δυναμικός της χαρακτήρας την οδήγησε, μετά το 1998, να διοριστεί καθηγήτρια φυσικός σε δημόσια σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Καβάλας. Παράλληλα με το διδακτικό της έργο άσκησε και διοικητικά καθήκοντα, καθώς διετέλεσε Αναπληρώτρια Διευθύντρια από το 2010-2012, Μέλος Λυκειακής Επιτροπής και Βαθμολογήτρια Πανελληνίων Εξετάσεων. Το 2006 αποφοίτησε και από τη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων όπως: Επιμόρφωση Β επίπεδου εκπαιδευτικών στην αξιοποίηση των τεχνολογιών της πληροφορικής και των επικοινωνιών στην εκπαίδευση, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση κ.α. Συνταξιοδοτήθηκε το 2012.

Με περισσότερα από τριάντα χρόνια στο χώρο της εκπαίδευσης, σήμερα, έχει αναλάβει τη θέση της Διευθύντριας και είναι Μέτοχος και Υπεύθυνη Σπουδών του φροντιστηρίου που είχε ιδρύσει η ίδια, σημειώνοντας ξανά πολλές επιτυχίες.

Είναι κοινωνικά δραστήρια και με πολλά ενδιαφέροντα όπως: το ψάρεμα, τη δημιουργία βίντεο κ.α.