Μιχαήλ Νικολαΐδης

Καθηγητής στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Παγγαίου

Michail-Nikolaidis
Λίγα λόγια

Ο Δρ. Μιχαήλ Νικολαΐδης γεννήθηκε στην Αμφίπολη Σερρών το 1953 και από το 2004-σήμερα κατοικεί στον Άγιο Ανδρέα Καβάλας. Είναι παντρεμένος και έχει τρία (3) παιδιά.

Σπούδασε στο Οικονομικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πήρε πτυχίο το 1976 και έκανε πρακτική εξάσκηση στην γερμανική τράπεζα «Rheinische Hypothekenbank». Εκεί συνέχισε τις σπουδές του αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο το 1980 με θέμα Περιφερειακής Ανάπτυξης & Σχεδιασμού «Lic. Rer.Reg» στο πανεπιστήμιο της KARLSRUHE. Ως εκ τούτου μιλάει άριστα γερμανικά. Έπειτα εργάστηκε ως καθηγητής σε τμήματα του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και του ΤΕΙ Καβάλας, ενώ παράλληλα διετέλεσε για τέσσερα (4) χρόνια (1984-88) αξιολογητής ιδιωτικών επενδύσεων στον τομέα της μεταποίησης και του τουρισμού στην Υπηρεσία Περιφερειακής Ανάπτυξης Ανατολικής Μακεδονίας του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας µε έδρα την πόλη της Καβάλας. Επίσης, το χρονικό διάστημα 1988-1992 υπήρξε αναλυτής χορηγήσεων στην περιφερειακή διεύθυνση της Τράπεζας Κρήτης. Το 2008 αποπεράτωσε τη διατριβή του με θέμα: «Η διατηρησιμότητα (διάρκεια ζωής) της λειτουργίας– ανάπτυξης των μεταποιητικών μονάδων και η συμβολή της στην περιφερειακή ανάπτυξη. Εμπειρική εφαρμογή στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης»

Από το 1993 -σήμερα είναι καθηγητής στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας με γνωστικό αντικείμενο «βιωσιμότητα επιχειρήσεων & περιφερειακή ανάπτυξη». Έχει πολυετή εμπειρία στο διδακτικό τομέα (πάνω από 30 έτη), έχει εκπονήσει πλήθος επιστημονικών εργασιών και έχει υλοποιήσει πολλά ερευνητικά προγράμματα που άπτονται την περιφερειακή ανάπτυξη.

Η προσφορά του στην τοπική κοινωνία σε συνδυασμό με την έντονη ερευνητική του δράση τον οδήγησαν στο να αναλάβει τη θέση του Συντονιστή και Επιστημονικού Υπεύθυνου του έργου ‘’ΑΡΤΕΜΙΣ – Δίκτυο Προώθησης της Οικονομικής και Κοινωνικής Ένταξης των Γυναικών’’ στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας ‘’Απασχόληση’’, του Επιστημονικού υπεύθυνου προγραμμάτων κατάρτισης πτυχιούχων ανέργων και προσωπικού, του Πρόεδρου συλλόγου γονέων του 6ου Λυκείου Καβάλας και να συμμετάσχει στο πρόγραμμα «Ενθάρρυνση επιχειρηματικών δράσεων, καινοτομικών εφαρμογών και μαθημάτων επιλογής φοιτητών και σπουδαστών» στα πλαίσια του ΕΠΕΑΕΚ.

Οι διοικητικές του γνώσεις δεν περιορίζονται μόνο στο πλαίσιο των σπουδών του, αλλά αποδεικνύονται και στην πράξη, καθώς είναι Πρόεδρος του τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας και στο παρελθών διετέλεσε τρεις (3) φορές Υπεύθυνος του τομέα των Μαθημάτων και Συναφούς Υποδομής.