ΦΛΩΡΟΣ (ΛΑΚΗΣ) ΦΛΩΡΟΣ

Καθηγητής Μαθηματικών Γενικού Λυκείου Ποδοχωρίου, Επιχειρηματίας, Μαθηματικός, Θεολόγος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Παγγαίου

Lakis-Floros
Λίγα λόγια

Ο Φλώρος Φλώρος του Σταύρου και της Σοφίας γεννήθηκε στη Μεσορόπη Παγγαίου (Καβάλας) το 1968. Είναι παντρεμένος με την Δέσποινα Παπάζογλου και έχουν δέκα (10) παιδιά.

Ο Φλώρος είναι το δεύτερο παιδί της οικογένειας. Τελείωσε το Δημοτικό σχολείο Μεσορόπης, το Γενικό Λύκειο Ποδοχωρίου με επιτυχία και πέρασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιμήμιο Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Μαθηματικών το 1989. Κατά τα έτη των σπουδών του βοηθούσε συστηματικά και υπεύθυνα ως παιδί και ως ενήλικας στην επιχείρηση ταχινοχαλβαδοποιίας που διατηρούσε ο πατέρας του. Μετά την κτήση του πτυχίου του επιστρέφει στη γενέτειρα του και αναλαμβάνει την οικογενειακή επιχείρηση. Οι σπουδές του, όμως, δεν τελειώνουν εδώ, καθώς με εξετάσεις μπαίνει στο τμήμα Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και παίρνει το δεύτερο πτυχίο του, το 2018. Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει ποικίλα εκπαιδευτικά σεμινάρια αναφορικά με το μαθητή, το σχολείο, το σχολικό περιβάλλον και το σχολικό πρόγραμμα.

Σήμερα είναι καθηγητής Μαθηματικών στο Γενικό Λύκειο Ποδοχωρίου και εργάζεται εκεί από το 1998. Παράλληλα, βοηθάει αδύναμους μαθητές κάνοντας εθελοντικά μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας. Στο σχολείο έχει υπάρξει και υποδιευθυντής, παίρνοντας πρωτοβουλίες σε συνεργασία με τους συναδέλφους του και το σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την πρόοδο των μαθητών και την αναβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος.

Οι διοικητικές του ικανότητες και το επιχειρηματικό του πνεύμα αποδεικνύονται από την επέκταση της οικογενειακής επιχείρησης ταχινοχαλβαδοποιίας, την οποία έχει αναλάβει εξολοκλήρου εδώ και δύο χρόνια, αλλά και από τη δημιουργία και ανάπτυξη μια παράλληλης επιχείρησης, αυτής της μελισσοκομικής με πεντακόσια (500) μελισσοσμήνη.

Τα ενδιαφέροντα του εκτείνονται και σε άλλους τομείς, μιας και έχει λάβει μέρος σε τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους. Η δράση, η προσφορά και η συμμετοχή του σε φιλανθρωπικά σωμματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα είναι συνεχής.