Γιαννούλα Φλώρου

Καθηγήτρια του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας και Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης στο ίδιο εκπαιδευτικό Ίδρυμα
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Παγγαίου

Giannoula-Florou
Λίγα λόγια

Η Γιαννούλα Φλώρου του Σταύρου και της Σοφίας γεννήθηκε στη Μεσορόπη Παγγαίου το 1967. Είναι παντρεμένη με τον επιχειρηματία και βραβευμένο σεφ Βύρωνα Μπαρμπασακάλη.

Η Γιαννούλα μεγάλωσε στη Μεσορόπη. Υπήρξε άριστη μαθήτρια σε όλα τα μαθητικά και φοιτητικά της χρόνια. Μάλιστα, το 1989 πήρε το πτυχίο της από το τμήμα Μαθηματικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με άριστα (βαθμός 9,13), γεγονός για το οποίο βραβεύθηκε. Εκτός αυτού το 1997 απέκτησε Διδακτορικό Δίπλωμα από το τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και αυτό με άριστα. Το 1998 παίρνει και το δεύτερο πτυχίο της από το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως κατά την διάρκεια των σπουδών της (1985-1989) έπαιρνε κάθε χρόνο ετήσια απονομή υποτροφίας άριστης επίδοσης από το ΙΚΥ και από το ταμείο Πρσφύγων (ΤΑΠΑΠ). Τέλος, τα μεταπτυχιακά (στο τμήμα της Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και 15 μήνες υπότροφος στη Γαλλία στο εργαστήρι <>), οι ερευνητικές εργασίες και η γνώση ξένων γλωσσών (Αγγλικά και Γαλλικά) δεν εκλείπουν από το βιογραφικό της.

Μετά το πέρας των σπουδών της εργάστηκε ως εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και σε δημόσιο ΙΕΚ, στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο οποίο υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης στη διδασκαλία εργαστηριακών μαθημάτων.

Σήμερα η Φλώρου Γιαννούλα είναι Διδάκτωρ του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και καθηγήτρια του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδαςς. Από το 1997 ασχολείται επαγγελματικά με τα Οικονομικά, τη Στατιστική, τα Μαθηματικά και την Πληροφορική. Έχει συμμετάσχει σε πολλά επιστημονικά σεμινάρια, ενώ πλήθος επιστημονικών άρθρων της έχουν δημοσιευτεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά διεθνών και ελληνικών συνεδριών. Ένα μεγάλο μέρος των επιστημονικών της δημοσιεύσεων έτυχαν αποδοχής από άλλους ερευνητές, οι οποίοι έχουν αναφερθεί στο έργο της σε δικές τους επιστημονικές δημοσιεύσεις.

Οι διοικητικές θέσεις που έλαβε στη μακρά εκπαιδευτική της πορεία αποδεικνύουν τις ικανότητες της και στο τομέα της διοίκησης, καθώς έχει διετελέσει:

  • Τομεάρχης του τομέα Οικονομικών μαθημάτων στο Διεθνές Πανεπιστημίο Ελλάδας,
  • Διευθύντρια της σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας,
  • Πρόεδρος του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής της σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας
  • Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας