Πολυχρόνης Βαζακίδης

Πληροφορικός - Επιχειρηματίας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Παγγαίου

Λίγα λόγια

Ο Πολυχρόνης Βαζακίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1984 και είναι ο πρωτότοκος γιος από τα 7 παιδιά του Σταύρου Βαζακίδη και της Χριστίνας Διαμαντή. Έζησε τα παιδικά του χρόνια στη Μεσορόπη Καβάλας, όπου φοίτησε στο Δημοτικό σχολείο Μεσορόπης, τελείωσε το Γυμνάσιο Καλαβρύτων και αποφοίτησε από το 6ο Λύκειο Καβάλας.

Αποφοίτησε από τη σχολή Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ενώ παράλληλα δραστηριοποιούνταν επιχειρηματικά ως ιδιωτικός υπάλληλος σε αρκετά επαγγέλματα. Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων εργάστηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης και στο τμήμα πρασίνου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Η αγάπη του για την πατρίδα τον έκαμε να γυρίσει πίσω και μετά το πέρας των σπουδών του μετακόμισε στη Μεσορόπη, όπου εργάστηκε ως ταχυδρόμος της περιοχής για 2 χρόνια. Επίσης, εργάστηκε στην εταιρία Coca Cola 3Ε ως πωλητής στην περιοχή της Θάσου.

Με το επιχειρηματικό δαιμόνιο να τον διακατέχει, αλλά και πολύ μεράκι ο Πολυχρόνης μαζί με τη γυναίκα του Ντινοπούλου Κωνσταντίνα, μαθηματικό και τα δύο τους παιδιά, αποφασίζει να δραστηριοποιηθεί στον τόπο καταγωγής του, τη Μεσορόπη, και να φτιάξει το δικό του παραδοσιακό αρτοποιείο.

Σήμερα, βρίσκεται στην πρώτη φάση υλοποίησης των επιχειρηματικών του σχεδίων και οραματίζεται ένα μέλλον ανάπτυξης του τόπου του.