ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ

Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Υποψήφιος Πρόεδρος Μεσορόπης Παγγαίου

Kamaridis-Panagiotis
Λίγα λόγια

Ο Καμαρίδης Παναγιώτης του Γεωργίου και της Κυριακής γεννήθηκε το 1972 και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Ελένη Διαμαντή και έχουν οκτώ (8) παιδιά.

Ο Παναγιώτης είναι ο τρίτος και τελευταίος γιός της οικογένειας Καμαρίδη. Τελείωσε το Δημοτικό και το Γυμνάσιο στη Θεσσαλονίκη και πήρε πτυχίο από το Επαγγελματικό Λύκειο με ειδικότητα Ηλεκτρονικού. Οι σπουδές του όμως συνεχίζονται και στο Γενικό Λύκειο, από όπου αποφοιτά με άριστα. Δίνοντας, έπειτα, πανελλήνιες εξετάσεις πέρασε στη Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, ΤΕΦΑΑ, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πήρε το πτυχίο του με κατεύθυνση τον κλάδο ‘’Ποδοσφαίρου’’.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του εργαζόταν σε διάφορες εταιρείες ως πωλητής και διανομέας, ώστε να αποκομίσει τα απαραίτητα για τη συντήρηση της πολυμελούς οικογένειας του. Το επάγγελμα, όμως, που έκανε τα περισσότερα χρόνια και που αγάπησε περισσότερο από όλα είναι αυτό του ποδοσφαιριστή. Στο τέλος της ποδοσφαιρικής του καριέρας ήταν και παίκτης της ομάδας Μεγάλου Αλεξάνδρου Μεσορόπης. Ακόμη και τώρα γυμνάζεται και παίζει ερασιτεχνικά ποδόσφαιρο.

Σήμερα ο Παναγιώτης είναι διορισμένος εκπαιδευτικός στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και διδάσκει σε Γυμνάσια και Λύκεια της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας το μάθημα της Γυμναστικής. Συνηθίζει να προπονεί υποψηφίους για τα εξεταστέα αγωνίσματα των στρατιωτικών σχολών και των ΤΕΦΦΑΑ και να διδάσκει κάθε εβδομάδα ποδόσφαιρο σε αγόρια κάτω των 18 ετών στη Μεσορόπη.

Η γνώση και η ικανότητα του σε θέματα οργάνωσης και διοίκησης δεν περιορίζονται μόνο σε θεωρητικό επίπεδο, καθώς για τρία χρόνια, από το 2015 έως το 2018, εργαζόταν στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας και ήταν ο οργανωτής και υπεύθυνος οικονομικών των σχολικών αγώνων Λυκείων. Επίσης, διετέλεσε και εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ως υπεύθυνος επόπτης για τη διεξαγωγή της τελικής φάσης των σχολικών αγώνων Ποδοσφαίρου Ελλάδας και Κύπρου 2017 – 2018.

‘’ Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο γυμναστική, αλλά ένας τρόπος να γυμνάσεις το μυαλό σου στην υπακοή και τη συμμόρφωση! ‘’ είναι το σύνθημα ζωής για τον Παναγιώτη.